Soglasje prostovoljca

Soglasje prostovoljca s splošnimi pogoji in za zbiranje in uporabo osebnih podatkov ob registraciji računa doprinesi.si

1. SOGLASJE S SPLOŠNIMI POGOJI

Prostovoljec (v nadaljevanju tudi kot Uporabnik), ki je na spletni strani www.doprinesi.si v okviru spletne aplikacije (v nadaljevanju kot Aplikacija) ustvaril račun, upravljavcu podjetju Formitas skupina, d.o.o.,  Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana, matična številka: 6410944000 (v nadaljevanju Podjetje), skladno z določilom 120. člena Obligacijskega zakonika izjavlja, da se strinja s splošnimi pogoji, objavljenimi na strani Splošni pogoji (v nadaljevanju kot Splošni pogoji) in izrecno potrjuje, da ga le ti zavezujejo.

2. SPLOŠNO O OSEBNIH PODATKIH

Uporabnik, ki je na spletni strani www.doprinesi.si v okviru spletne aplikacije (v nadaljevanju kot Aplikacija) ustvaril račun, upravljavcu podjetju Formitas skupina, d.o.o.,  Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana, matična številka: 6410944000 (v nadaljevanju Podjetje) skladno z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 27. aprila 2016 in veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov dovoljuje, da zbira in obdeluje njegove spodaj navedene osebne podatke:

 • ime in priimek,
 • spol,
 • naslov,
 • datum rojstva,
 • elektronska pošta,
 • mobilna telefonska številka.

Uporabnik dovoljenje za uporabo osebnih podatkov, skladno z določili Splošnih pogojev, daje z namenom, da Podjetje:

 • identificira Uporabnika;
 • obvešča Uporabnika o novostih, tehničnih težavah in ostalih informacijah, povezanih z uporabo Aplikacije;
 • objavi podatke Uporabnika v Aplikaciji;
 • posreduje podatke Uporabnika Pomoči potrebni osebi z namenom, da lahko le ta pride v kontakt z Uporabnikom, da se lahko dogovorita za Pomoč;
 • Uporabniku pošlje identifikacijsko gesla za verifikacijo prvega kontakta s Pomoči potrebno osebo;
 • in Pomoči potrebna oseba razpolagata z dokazilom o tem, kdo je nudil Pomoč, če bi med Uporabnikom in Pomoči potrebno osebo nastal spor o tem;
 • Za statistično obdelavo;

S potrditvijo soglasja za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jo Uporabnik izvede ob aktivni potrditvi na spletni strani www.doprinesi.si, Uporabnik soglaša z zbiranjem in uporabo osebnih podatkov, kot je navedeno v Splošnih pogojih in tej izjavi.

3. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke uporabnika bo Podjetje posredovalo:

 • družbi KREATORIJ d.o.o., Litostrojska cesta 52, 1000 Ljubljana, matična št. 3433587000, ki bo dostopalo do osebnih podatkov z namenom zagotovitve razvoja in tehničnega delovanja Aplikacije;
 • družbi FABulatorij d.o.o., Ukmarjeva ulica 6, Ljubljana, 1000 Ljubljana, matična št. 6665055000, ki bo dostopalo do osebnih podatkov z namenom nudenja podpore za pomoč Uporabnikom Aplikacije

4. HRAMBA OSEBNIH PODATKOV IN NJIHOV IZBRIS

Podjetje se zavezuje varovati osebne podatke Uporabnikov, ki jih prejme v okviru registracije. Z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do teh podatkov ali njihovega razkritja, ohranjanja natančnosti in celovitosti ter zagotavljanja njihove ustrezne obdelave, Podjetje 
uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki so skladni z zakonom.

Osebne podatke Uporabnikov Podjetje hrani, dokler imajo ti registriran račun. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za uporabo osebnih podatkov tako, da izbriše svoj račun. S tem se podatki Uporabnika izbrišejo oz. anonimizirajo, pri čemer povrnitev podatkov ni možna. Podjetje pri tem izrecno opozarja, da če so bili osebni podatki Uporabnika posredovani Pomoči potrebni osebi, bo Podjetje osebne podatke izbrisalo v svoji bazi podatkov, med tem ko ne more izbrisati osebnih podatkov pri Pomoči potrebni osebi, ki bo podatke obdržala z namenom dokazovanja v primeru spora o Pomoči.

Uporabnik lahko prekliče dovoljenje za uporabo osebnih podatkov tudi tako, da pošlje zahtevo iz registriranega elektronskega naslova na naslov info@doprinesi.si. V tem primeru se Podjetje zavezuje, da bo izbrisalo račun in izbrisalo oz. anonimiziralo podatke najkasneje v roku 8 dni od prejema zahteve.

5. PIŠKOTKI

Podjetje zbira osebne podatke tudi ob obisku spletne strani www.doprinesi.si prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. aplikaciji. 

Podjetje uporablja naslednje piškotke:
Obvezni piškotki: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Podjetja, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo preko klikanja na enostavne povezave.
Analitični piškotki: z njimi Podjetje analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškotek s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih. 
Piškotki družbenih omrežij: Piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Podjetje  lahko zaradi zagotavljanja storitve omogočanja pravilnega delovanja in uporabe vseh funkcionalnosti v mobilnih in spletnih aplikacijah obdeluje lokacijske podatke uporabnika: GPS-koordinate (zemljepisna dolžina, zemljepisna širina), IP nastavitve (lokacija brskalnika ali aplikacije uporabnika), pridobljene z mobilno napravo uporabnika. Podjetje obdeluje lokacijske podatke v takšni obliki, da se ne dajo povezati z določeno ali določljivo osebo, ali pa na podlagi predhodnega soglasja uporabnika. Podjetje ob zaprosilu za soglasje uporabnike seznani o možnosti zavrnitve soglasja, o vrsti podatkov, ki bodo obdelani, o namenu in trajanju takšne obdelave in o možnosti posredovanja teh lokacijskih podatkov tretji osebi, zaradi izvedbe storitve z dodano vrednostjo. Uporabnik lahko ureja svoje soglasje/preklic soglasja glede uporabe podatkov o lokaciji ob vsaki priključitvi na omrežje ali za vsak prenos komunikacije, bodisi v aplikaciji sami ali v nastavitvah »lokacijskih storitev« mobilne naprave. To sicer lahko onemogoči delovanje funkcionalnosti, ki uporabljajo take podatke, še vedno pa so na voljo druge možnosti aplikacije, ki niso povezane s podatki o lokaciji.

6. KONČNA DOLOČILA

Vaše strinjanje s splošnimi pogoji in soglasje za uporabo osebnih podatkov velja za vse morebitne kasnejše nadgradnje in/ali nove verzije in/ali kakršnekoli druge spremembe. V primeru spremembe soglasja za uporabo osebnih podatkov, vas bo Podjetje o spremembi predhodno obvestilo. 

Če se s spremembo ne strinjate, vaše nestrinjanje izrazite tako, da ukinete vaše račun v Aplikaciji, kar bo imelo za posledico izbris oz. anonimizacijo vaših osebnih podatkov.